maandag 15 september 2014

Zomerse rit met club

Bij gebrek aan toertochten in de omgeving gaan we op 20juli met de club voor een lokale rit.  Ik kies ervoor om van thuis uit te vertrekken naar het clublokaal in Beerst en dan terug te keren. 
Het weer is rustig en we rijden richting Ichtegem en Gistel. Een makkelijk parcours en de benen voelen bijzonder goed. Lang geleden dat ik nog eens zo soepel draaide en dit met een heel lage hartslag.

Die nieuwe bike doet tocht wonderen.

Uiteindelijk kom ik thuis met 76 km en dit aan een gemiddelde van net geen 28km/u en een gemiddelde hartslag van 139 HR/min.  Enkele maanden terug zou dit zeker zo'n 165 HR/min geweest zijn.


De week daarop trek ik met enkele vroegere collega's naar Limburg.  Het moet een rustig fietsweekend worden en dat is het ook geworden.  Vanuit Tongerlo(Bree) trokken we de zaterdag met stralend weer naar Thorn.  We reden hiervoor langs schitterende wegen en langs de mooie Maas.  Het was genieten.  Zalig weer, een goed uitgebouwd netwerk en af en toe een terras.

In de namiddag reden we nog rond in de omgeving van Meeuwen-Gruitrode.  Op de kaart stonden enkele hellingen aangeduid.  Helaas hebben we deze nooit gemerkt. Een kleine bult meer was het niet.
Op zondag reden we terug met de fiets langs het netwerk tot in Mechelen.  Goed voor een rustig ritje aan een 25 km/u langs het netwerk.  Heel mooi uitgewerkt reden we via Peer naar Leopoldsburg.  Hier moesten we een 7-tal km langs een drukke baan langs het militaire domein. Toegegeven het heeft iets de grootsheid van dit domein.

Daarna ging het via bijzonder mooie en rustige wegen naar Tessenderlo. Vanaf dan reden we in het groen tussen bossen tot in Averbode.  Toch nog even klimmen vandaag.  Ik herinnerde me mij nog uit een ver verleden dat je hier iets kon eten maar nu vonden we niets terug en dus moesten we verder rijden. Via de Demer reden we naar Aarschot.  Een mooi pad met het nodige bochtenwerk en variatie. 
Na een lekkere spaghetti ging het naar Mechelen.  We kregen berichten dat het in West-Vlaanderen al goed aan het regenen was en dus zorgden we voor een goed tempo zodat we droog aan het station zouden we kunnen arriveren.

De wind blaasde aardig op de kop en het pad langs de Dijle was recent voorzien van een nieuw laagje gravel.  Het bolde dan ook niet vlot.  Gelukkig konden we na 120km aan 23km/u gemiddeld terug op de trein naar huis.  We hielden het droog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten