donderdag 7 juli 2011

fietsen tijdens de airshow

Met een 9-tal stonden we woensdagavond klaar aan het clublokaal voor de wekelijkse trainingsrit. Er stond een strakke zuidwestenwind en het beloofde een pittig ritje te worden. Via Diksmuide ging het naar Tervate en Schoorbakkebrug. Vandaar trokken we via de Frontzate richting Booitshoeke. In de verte zagen we verschillende vliegtuigen de gekste toeren uithalen. Inderdaad de jaarlijkse airshow in Koksijde was aan de gang en meteen was onze rijrichting voor vanavond vastgelegd.
Hoe dichter we van het vliegveld in Koksijde kwamen hoe meer volk we langs de weg zagen en hoe spectaculairder de stunts leken. Pijlrecht naar boven, loopings, in recht lijn naar beneden,... we kregen het allemaal te zien vanop de fiets.
We genoten van het spektakel en de strakke wind merkten we nauwelijks nog op. Via Veurne en de Moeren reden we even op en langs de Schreve. Voor een lekkere picon was er geen tijd. Na Beauvoorde reed ik nog lek en toen merkten we plots dat we niet zouden kunnen genieten van een stevige rugwind. De wind was 'gevallen'. Nog geen twee kilometer verder stonden we terug aan de kant met een lekke band van Erik. Eerst nog even bijgepompt maar verder toch de binnenband moeten vervangen.
De laatste twintig kilometer werd er serieus doorgereden, het leek wel het treintje voor Cavendish te zijn. Netjes op één lijn richting IJzertoren.
Aan de markt in Diksmuide voelde ik dat de band terug aan het leeglopen was. Hopelijk haalde ik nog Beerst. Maar helaas: op een goede kilometer van de meet stond ik te voet.
Helemaal gedehydrateerd moest ik wel aanschuiven in het clublokaal voor een Vedett.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten