dinsdag 6 september 2011

Vooruitblik op de voorlaatste etappe

De zesde een voorlaatste etappe gaat van Herkenbosch naar Oostrum (nabij Venray). Meteen de langste rit van allemaal met 119 km en 765 hoogtemeters.
In het eerste deel van de middelzware etappe volle korte maar felle klimmetjes elkaar in hoog tempo op, vaak afgewisseld met technische singletracks (voor de leken: smal paadje meestal tussen bomen en vrij veel bochten). Vanaf de camping gaat het direct het Meinweggebied in. Een schitterend gebied waar ik al een een tweetal keer ging mountainbiken. Alle instanties gaven toelating om het gebied te doorkruisen. Via uitdagende bospaden gaat het naar Venlo langs de grens met Nederland en Duitsland. De route is nu voornamelijk vlak en vlak voor we de Maas oversteken volgen we de technische mountainbikeroute van Bergen (Maasduinen). Ook deze reed ik al eerder. Na het dwarsen van de Maas gaat het naar de camping.

De spetters, dat is de clubnaam van de twee andere westvlaamse deelnemers, plaatsten op hun blog de grafiekjes van alle tochten. Klik hier om deze te bekijken.

Ondertussen zijn de koffers al gepakt en bracht ik quasi alles tot bij mijn ouders zodat ze de caravan kunnen vullen. Trainen zal er deze week wellicht niet meer inzitten wegens een overvolle agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten