donderdag 25 augustus 2011

en plots is het zo dichtbij

Ja nog exact 15 dagen en ik mag starten. Vandaag kreeg ik het routeboek in de bus, praktische info, het handboek voor deelnemers en het wielershirt van Duchenne Heroes in de bus. Meteen een reden om nog een kilo of twee af te vallen want het is een beetje nauw.

In het routeboek wordt een impressie gegeven van de parcours per dag. Ik wil jullie de info niet onthouden en zal jullie de komende dagen een overzicht geven.
Starten doe ik elke morgen tussen 8u15 en 8u30.

Dag 1: Wiltz - Grand Halleux
Afstand: 90 km, 1930m hoogtemeters
Net als vorig jaar start de tocht in Wiltz (Luxemburg). Na de groepsfoto is er weinig tijd om op te warmen want er volgt al meteen een korte klim met uitzicht op de camping over een slingerend pad naar de Luxemburgse heuvels.
Via Escherange, Mesche (nog nooit van gehoord) en Clervaux rijden we naar Troisvierges naar het eerste checkpoint, waar we even kunnen rusten na de eerste zware km's.
Daarna wordt het landschap rustiger en komt de Noord-Luxemburgse hoogvlakte in zicht. Via de Weiswampach See en de skipistes van het gelijknamige dorp op de Kokelbierg (514m) rijden we Belgiƫ binnen. We worden getrakteerd op een afdaling naar Gouvy voor checkpoint 2 (na 61 km). Daarna krijgen we een voorproefje van de Belgische Ardennen. Rotsige afdalingen en lange klimmen wisselen elkaar af, waarna we bij camping les neuf Pres in Grand Halleux kunnen bekomen.

De eerste dag zal het erop aankomen te doseren voor rit 2, de koninginnerit. Daarover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten