vrijdag 26 augustus 2011

Etappe 2

Tijd om een overzichtje te geven van de tweede etappe die op maandag 12 september gereden wordt.
Grand Halleux (nabij Vielsalm) naar Sart lez Spa (nabij Spa)
Afstand: 99 km
hoogtemeters: 2370 m

Dit is de Koninginnerit! Direct na de start klimmen we naar 565 meter, het hoogste punt van de dag. Via de vaste route tussen Vielsalm en Lierneux komen we nog meer klimmetjes en mooie afdalingen tegen. Na 30 km bereiken we het eerste checkpoint in dal bij de Trou de Bra.
Na de stop gaat het via brede boswegen naar Trois-Ponts. Nu wordt de route technischer en uitdagender met fantastische uitzichten op het meer van Coo.

Na La Gleize begint, na enkele mooie maar technische afdalingen, de langste klim van de dag waarbij we van 205 naar 560 meter klimmen. Gelukkig komen we op tweederde van de klim het tweede checkpoint tegen in Stoumont. De klim naar de top is pittig maar gelukkig is de afdaling dwars door het dal van de Chefna, adembenemend.

Via de vaste route naar Aywaille worden we nog op twee pittige klimmen getrakteerd en daarna gaat het via de vaste routes van Theux en Spa verder. Voor de laatste kilometers is uiterste concentratie vereist voor de smalle en technische singletracks tot vlak voor de camping spa d'Or.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten